Mi a menete?

Miután megvásároltad egyik számodra szimpatikus csomagunkat, beszállókártyád egy teljes évig használható fel. Amint rendelkezel beszállókártyával, már tudsz is időpontot foglalni, amit megtehetsz e-mailen, telefonon, vagy akár közösségi oldalaink egyikén is.

A sétarepülés menetéről ITT olvashatsz bővebben.

Mikor és hol repülünk?

Áprilistól-októberig repülünk hétvégenként a napkelte utáni és a napnyugta előtti órákban. Három repülési terület, Budapest, Győr és a Balaton déli partja közül is választhatsz. A helyszínekről bővebb tájékoztatást itt találsz.

Mire számíthatsz?

Alapvetően a szél határozza meg irányunkat és sebességünket, ezért nincs két egyforma repülés, ez teszi olyan különlegessé a hőlégballonozást. Sosem tudjuk biztosan, hogy éppen mi felett fogunk elszállni, vagy hol fogunk pontosan földet érni.

Milyen hosszú a program?

Maga a sétarepülés egy 3-4 órás program melyből körülbelül 1 órát töltünk a levegőben. Az idő fennmaradó részét a felszállás előtt a repülésre való bejelentkezés, földi eligazítás, a ballon felállítása, leszállás után pedig a pezsgős ünneplés, emléklap átadása majd a kiindulási pontra való visszajutás teszi ki.

Milyen magasra repülünk?

A repülési magasság mindig a pilótán és az adott időjárási körülményeken múlik, de utazási magasságunk általában 100-300 méter. Légterünk felső határa pedig 1000 méter.

Hányan repülünk egyszerre?

Sétarepüléseink alkalmával egyszerre 6-8 fővel emelkedünk a magasba.

Gyermekek is repülhetnek?

Gyermekek 6 éves kortól és kizárólag felnőtt kíséretével repülhetnek velünk. Kisebb gyermekek számára az égő hangja ijesztő lehet ezért utazás előtt érdemes megnézni velük egyik felszállásunkat.

Hogyan foglalhatok időpontot?

Bármely csomagunkra megváltott beszállókártya egy teljes évig érvényes és felhasználható. A vásárlást követően e-mailen, telefonon vagy közösségi oldalainkon is tudsz foglalni. Általában 1-2 héttel a tervezett időpont előtt elegendő foglalni, de lehet jóval korábban is. A beszállókártyák nem visszatéríthetőek, de átruházhatóak.

Mi történik, ha lemondunk egy repülést?

Csapatunk a biztonságos repülések érdekében folyamatosan figyelemmel kíséri az időjárást. Amennyiben egy repülést az időjárási körülmények miatt törölni kényszerülünk, úgy a jegyed lejárati idején belül bármikor új időpontot foglalhatsz.

Biztonságos-e a hőlégballon repülés?

A hőlégballonozás a legbiztonságosabb repülési formák egyike. Jól képzett és tapasztalt csapatunk számára mindig a biztonság az első!

Pilótánk minden repülés előtt részletes biztonsági tájékoztatást ad nektek. A biztonsági utasításokról ITT olvashatsz bővebben.

Hogyan öltözzek fel a repüléshez?

Repülési magasságunkon nincs jelentős hőmérséklet-különbség a talajszinthez képest, ezért azt javasoljuk, hogy viselj az évszaknak megfelelő laza, sportos ruházatot, zárt cipővel. Egy sapka vagy kalap hasznos lehet, hogy megvédjen az égőből sugárzott hőtől.