Július második hétvégéjén a szokásosnál is jobban megérte Győrbe látogatni, a város nevezetességei mellett ugyanis egy különleges esemény színesítette az elmúlt napokat – és az eget –, mégpedig az I. Győr Balloon Fiesta és a vele egy időben megrendezett 40. Magyar Nemzeti Hőlégballon Bajnokság.

Ballonok az I. Győr Balloon Fiestan

Az eseményen természetesen a MolnAir Ballooning csapata is versenybe szállt és a különleges élmény mellett sikerrel is zártuk a megmérettetést: a hazai mezőnyben a dobogó legfelső fokára állhattunk, a nemzetközi versenyben pedig ezüstérem került a pilótánk, Molnár Péter és segítői nyakába.

Landolás az I. Győr Balloon Fiesta első repülése után

A két helyezés nemcsak azért különösen fontos számunkra, mert a versenyen 12 hazai és külföldi pilótával mérhettük össze tudásunkat, hanem azért is, mert Győr Város Önkormányzatával együttműködve, szervezőként is hozzájárulhattunk ahhoz, hogy ez a rangos esemény 30 év után ismét Győrbe érkezzen.

Célkereszt az I. Győr Balloon Fiestan

Az I. Győr Balloon Fiesta és a Bajnokság természetesen a versenyzők mellett a nézelődőknek és a hat versenyen kívül felszálló pilótának is sok örömet jelentett, hiszen naponta többször, reggel és este is útra keltek a ballonok, amelyek a város különböző pontjain emelkedtek a magasba. Hasonló rendezvényekről a kapcsolódó cikkünkben írtunk.